Skalldyrsuppe fra Sør-Frankrike
Tomater, appelsin og safran gir denne suppen en smak av Frankrike. Servert med rouille og godt brød er dette en suppe for hygge og gode venner.
Fremgangsmåte
- Skjær laks og torsk i terninger.
- Rens og skjær tomat og fennikel i skiver.
- Rens og finhakk hvitløk.
- Vask appelsin godt, og riv skallet og press ut juice.
- Surr tomat, fennikel, hvitløk, skall av appelsin og safran i litt olje.
- Tilsett tomatpuré og skalldyrkraften.
- Kok til grønnsakene er møre og kjør suppen glatt med en stavmikser.
- Smak til med appelsinsaft.
- Stek fisketerningene i olje og ha dem i suppen.
Rouille
- Rens hvitløk og chili.
- Riv hvitløk og finhakk chili.
- Bland eggeplomme med sitronsaft og tilsett hvitløk og chili.
- Pisk inn oljen dråpevis til blandingen tykner.
- Server suppen med en skje rouille, og med brød ved siden av.
Tips: Du kan også lage rouille ved å bruke majones som basis og smak den til med hvitløk, chili og sitronsaft.