Havet bugner av spennende sjømatarter. Her kan du lese mer om de mest populære artene vi finner i norske farvann.
Oppdrettet laks fra Norge er et ettertraktet produkt som spises i over hundre land. Den norske laksen var den første typen laks som ble brukt i sushi, og har blitt inkludert i ulike mattradisjoner verden over.
Petter Dass var inne på noe da han spurte «skull’ torsken os feile, hvad have vi da». Ingen fisk har betydd så mye for matglede, kosthold og utvikling langs kysten.
Selv om du kanskje aldri har hørt om hvitlaks før er sjansen stor for at du spiser denne lille fisken ganske ofte!
Hummeren er et av de største krepsdyrene i norske farvann og er regnet som en delikatesse. Den nytes oftest naturell, men mulighetene for å bruke den i kalde og varme retter er uendelige.
Fjordørret er det kommersielle navnet på norsk oppdrettet regnbueørret. Den vokser opp i de klare og kalde norske fjordene hvor sjøvannet møter ferskt smeltevann fra isbreene i fjellene.