Løsne skjellmuskelen fra skallet og østersen er klar til servering.
Steg
33
Bøy opp skallet
Bøy forsiktig opp skallet. Fjern skallrester og pass på at kraften ikke renner ut.
Steg
13
Skjær over lukkemuskelen
Legg østersen på et tykt kjøkkenhåndkle i hånden med den spisse enden mot deg. Sett kniven i skillet mellom skallene. Press og skjær over lukkemuskelen som ligger litt inn fra kanten.
Steg
23
Klar til tilberedning
Løsne skjellmuskelen fra skallet og østersen er klar til servering.
Steg
33
Bøy opp skallet
Bøy forsiktig opp skallet. Fjern skallrester og pass på at kraften ikke renner ut.
Steg
13
Skjær over lukkemuskelen
Legg østersen på et tykt kjøkkenhåndkle i hånden med den spisse enden mot deg. Sett kniven i skillet mellom skallene. Press og skjær over lukkemuskelen som ligger litt inn fra kanten.
Steg
23
Klar til tilberedning
Løsne skjellmuskelen fra skallet og østersen er klar til servering.