Sjømat er veldig god julemat, enten om det er til forrett, hovedrett, eller til og med småretter. Vinter- og julesesongen bugner av sjømat i sesong og av ypperste kvalitet.
Ikke bare er torsk en sterk juletradisjon for mange, men den gir også et deilig avbrekk fra den tunge og feite julematen.
Lise Finckenhagen elsker lutefisk og gir oss sine beste tilberedningstips. Nøkkelen ligger i saltingen og dampingen.
Vi har samlet noen av våre aller beste oppskrifter med røkt laks og ørret som du kan servere neste gang du får gjester, eller hvis du bare vil ha litt ekstra kos. Perfekt som enkeltstående forretter eller som en del av tapasbordet.
Her er noen av de beste forrettene med sjømat som du kan servere i julen. Kamskjell, kveite og laks er gode og lette alternativer til den fete julematen.
Fisk og sjømat passer perfekt til koldtbordet! For mange er det tradisjon i julen å ha store lunsjer med en variasjon av pålegg og salater, samt restene fra julemiddagen fra kvelden før.