I butikken finner du sjømat klar til bruk, men noen ganger vil du selv dele, rense og vanne ut. Her viser vi deg hvordan du gjør råvarene klare for kasserollen, ovnen og stekepannen.
For å ta vare på kvaliteten på de nydelige råvarene fra havet følger sjømatnæringen strenge rutiner og retningslinjer. Hvis du har spørsmål knyttet til fersk sjømat, kan du se om du finner svaret her.
Hvis sjømaten skal lagres mer enn noen få dager, er fryseren stedet. Når du tiner sjømat, er det best å gjøre det i kjøleskapet.
Fersk krabbe er på sitt beste om høsten, fra september til ut i november. Her viser vi deg hvordan du finner frem til godbitene inni krabben.
Her kan du se teknikken og de beste tipsene for å avlive, koke og dele hummer.
Tørrfisk er en tradisjonsrik eksportvare som stadig flere nordmenn oppdager. Her lærer du å vanne ut tørrfisken og gjøre den klar til bruk.